2019-10-28 11:15:03• hírek • Szatmár.ro

Bukarestben kezelik a súlyosan megégett szelestyehutai ötévest

Repülővel szállították Szatmárról Bukarestbe az ötéves gyermeket
Repülővel szállították Szatmárról Bukarestbe az ötéves gyermeket

Súlyos égési sérülésekkel szállítottak vasárnap délben két gyermeket a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályára a mentők. Mint kiderült: forró levessel teli edényt borított magára a testvérpár.

 

Egy öt- és egy hároméves gyermek került kórházba vasárnap délben, miután komoly égési sérüléseket szenvedtek otthonukban. Az ötéves gyermek teste 20%-ban elsőfokú, 25%-ban pedig másod fokú égési sérüléseket szenvedett, őt súlyos állapotban egy SMURD-repülővel a bukaresti Grigore Alexandrescu kórházba vitték kezelésre.

 

A hároméves testvér könnyebb sérülésekkel úszta meg az esetet, ő harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, állapota stabil, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház plasztikai sebészeti osztályán látták el.

 

A Szatmár.ro információi szerint a két megégett gyermek egy hét testvért számláló szelestyehutai család tagjai, akik vasárnap a konyhában játszottak, míg 32 éves édesanyjuk a másik szobában takarított. A két gyermek az aragázon forrásban lévő levest rántotta magára, a 112-es segélyhívót édesanyjuk riasztotta.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: